De Couplet-AG (Couplet-ArterhaltungsGesellschaft) is a eafoigreiche boarische Musikabarettgruppm. Sie hom si ois Zui gsetzt de traditnonejn boarischn Couplets in Vabindung mitm Kabarett z dahoidn und nei auflebm z lossn.

De Couplet-AG is oane vo de eafoigreichstn Musikabarettgruppm vo Deitschland. Sie hom ned nua de scho fost vagessane Liadform vom Couplet wiedabelebt, sie san aa zum Vorbuid fia andane Musikabarettgruppn worn.

BsetzungBearbeiten

Zua Couplet-AG ghearn via Kinstla:

  • Jürgen Kirner
  • Hans Dettendorfer
  • Bernhard Gruber
  • Anna M. Spies (bis Oktoba 2009)
  • Bianca Bachmann (seit Novemba 2009)

ProgrammeBearbeiten

  • Gemeinsam sind wir unausstehlich (1993)
  • Und ewig lockt die Weißwurst (1995)
  • Tatort Bayern (1997) - Regie: Gabi Rothmüller
  • Heimat-Report (2000) - Regie: Werner Winkler
  • Endstation Wurmannsquick (2003) - Regie: Hanns Christian Müller
  • Pressack Royal (2003) - Regie: Hanns Christian Müller
  • Brot für Bayern (2006) - Regie: Eva Demmelhuber
  • 15 Jahre Couplet-AG (2008) - Regie: Eva Demmelhuber
  • Ab morgen wieder Hirn (2010) - Regie: Eva Demmelhuber

Preise und AuszeichnungaBearbeiten

  • Talenttrepperl des Bayerischen Rundfunks (1995)
  • Tollwood-Förderpreis (1995)
  • Publikumspreis bei den 5. Augsburger Kabaretttagen (2001)
  • Ehrung durch Landeshauptstadt München für Verdienste um die Volkskultur (2002)
  • Bayerischer Poetentaler (2004)
  • Bayerischer Kabarettpreis[1] (2005)
  • Kulturpreis der Münchner Wochenanzeiger (2008)

DiskografieBearbeiten

  • Und ewig lockt die Weißwurst (1996 / CD)
  • Tatort Bayern (1998 / CD)
  • Heimat-Report (2000 / CD)
  • Endstation Wurmannsquick - 10 Jahre auf Tour (2003 / CD&DVD)
  • Münchener Blut (2004 / CD)
  • Pressack Royal (2004 / CD)
  • 15 Jahre Couplet-AG (2008 / CD)
  • 15 Jahre Couplet-AG - live im Schlachthof (2009 / DVD)
  • Ab morgen wieder Hirn (2010 / CD)

Im NetzBearbeiten

BelegBearbeiten

  1. Bayerischer Kabarettpreis@1@2Vorlage:Toter Link/www.br-online.de (Seite nicht mehr abrufbar; Suche in Webarchiven)