Hauptmenü öffnen

De Tourismusregiona vo da Slowakei san:

Einteilung vo 1980/1981Bearbeiten

  • Bratislavská oblasť cestovného ruchu ("Bratislava"; Bratislava-Gebiet; einschließlich Záhorie (ohne Senica-Gebiet) und der Kleinen Karpaten)
  • Podunajská oblasť cestovného ruchu ("Podunajsko"; Donau-Gebiet)
  • Senická oblasť cestovného ruchu (Senica-Gebiet)
  • Piešťansko-trenčianska oblasť cestovného ruchu (Piešťany-Trenčín-Gebiet)
  • Žilinská oblasť cestovného ruchu (Žilina-Gebiet)
  • Kysucká oblasť cestovného ruchu("Kysuce"; Kischütz-Gebiet)
  • Malofatranská oblasť cestovného ruchu ("Malá Fatra"; Kleine-Fatra-Gebiet)
  • Oravská oblasť cestovného ruchu ("Orava"; Arwa-Gebiet)
  • Turčianska oblasť cestovného ruchu ("Turiec";Turz-Gebiet)
  • Hornonitrianska oblasť cestovného ruchu ("Horná Nitra"; Ober-Neutra-Gebiet)
  • Štiavnicko-kremnická oblasť cestovného ruchu (Banská Štiavnica-Kremnica-Gebiet)
  • Levická oblasť cestovného ruchu(Levice-Gebiet)
  • Poľanská oblasť cestovného ruchu ("Poľana"; Poľana-Gebiet )
  • Nízkotatranská oblasť cestovného ruchu ("Nízke Tatry"; Niedere-Tatra-Gebiet ; einschließlich Liptau)
  • Vysokotatranská oblasť cestovného ruchu ("Vysoké Tatry";Hohe-Tatra-Gebiet; einschließlich Zipser Magura und Pieniny)
  • Spišská oblasť cestovného ruchu ("Spiš"; Zips-Gebiet)
  • Oblasť cestovného ruchu Slovenského raja ("Slovenský raj"; Gebiet des Slowakischen Paradieses)
  • Gemerská oblasť cestovného ruchu ("Gemer";Gemer-Gebiet)
  • Juhoslovenská oblasť cestovného ruchu (Südslowakisches Gebiet; zwischen Levice und Slowakischem Karst)
  • Oblasť cestovného ruchu Slovenského krasu ("Slovenský kras"; Gebiet des Slowakischen Karst)
  • Košická oblasť cestovného ruchu ("Košice";Košice-Gebiet)
  • Prešovská oblasť cestovného ruchu (Prešov-Gebiet)
  • Vihorlatská oblasť cestovného ruchu ("Vihorlat"; Vihorlat-Gebiet)
  • Laborecká oblasť cestovného ruchu (Laborec-Gebiet)

Einteilung von 2004/2005Bearbeiten

  • Bratislavský región cestovného ruchu ("Bratislava"; Bratislava-Region)
  • Podunajský región cestovného ruchu ("Podunajsko"; Donau-Region)
  • Záhorský región cestovného ruchu ("Záhorie"; Marchauen-Region)
  • Dolnopovažský región cestovného ruchu ("Dolné Považie"; Region des Unteren Waag-Gebiets)
  • Strednopovažský región cestovného ruchu ("Stredné Považie";Region des Mittleren Waag-Gebiets)
  • Severnopovažský región cestovného ruchu ("Severné Považie";Region des Nördlichen Waag-Gebiets)
  • Nitriansky región cestovného ruchu ("Nitra"; Neutra-Region)
  • Hornonitriansky región cestovného ruchu ("Horná Nitra"; Ober-Neutra-Region)
  • Oravský región cestovného ruchu ("Orava"; Arwa-Region)
  • Turčiansky región cestovného ruchu ("Turiec"; Turz-Region)
  • Horehronský región cestovného ruchu ("Horehronie"; Ober-Gran-Region)
  • Pohronský región cestovného ruchu ("Pohronie"; Gran-Gebiet)
  • Ipeľský región cestovného ruchu ("Poiplie"; Eipel-Region)
  • Gemerský región cestovného ruchu ("Gemer"; Gemer-Region)
  • Liptovský región cestovného ruchu ("Liptov"; Liptau-Region)
  • Tatranský región cestovného ruchu ("Tatry"; Tatra-Region)
  • Spišský región cestovného ruchu ("Spiš"; Zips-Region)
  • Košický región cestovného ruchu ("Košice"; Košice-Region)
  • Šarišský región cestovného ruchu ("Šariš"; Scharosch-Region)
  • Hornozemplínsky región cestovného ruchu ("Horný Zemplín"; Obersemplin)
  • Dolnozemplínsky región cestovného ruchu ("Dolný Zemplín"; Niedersemplin)

Im NetzBearbeiten