Hauptmenü öffnen

Des is a Listn vo de natialichn Satellitn vo Asteroidn soweits im Sunsystem bekonnt san.

Olle natialichn Satellitn oda Begleita vo Asteroidn san noch afsteiganda Nummariarung afglistet. De fett makiatn san bestetigt, de kursiven san no unbestetigt.

Gressnordnung vo de Satellitndurchmessa in km: < 10 10–30 31–100 101–300 > 300
Asteroid Satellit Durchmessa
(km)
Distanz
(km)
Umlaffzeit
(Dog)
(18) Melpomene S/1978 (18) 1 37,0[1] ? ?
(41) Daphne S/2008 (41) 1 ?[2] ? ?
(22) Kalliope Linus 38,0[3] 1065 3,590
(45) Eugenia Petit-Prince 12,7[4] 1184 4,766
(45) Eugenia S/2004 (45) 1 6,0 ?[4] 700 ? 2 ?
(87) Sylvia Romulus 18,0[5] 1356 3,6496
(87) Sylvia Remus 7,0[5] 706 1,3788
(90) Antiope S/2000 (90) 1 83,8[6] 171 0,68771
(107) Camilla S/2001 (107) 1 9,0[7] 1235 3,710
(121) Hermione S/2002 (121) 1 18,0[8] 794,7 1,62722
(130) Elektra S/2002 (130) 1 4,0[9] 1252 3,92
(216) Kleopatra S/2008 (216) 1 ?[10] ? ?
(216) Kleopatra S/2008 (216) 2 ?[10] ? ?
(243) Ida Dactyl 1,4[11] 108 1,54
(283) Emma S/2003 (283) 1 12,0[12] 596 3,36
(379) Huenna S/2003 (379) 1 7,0[13] 3400 80,8
(617) Patroclus Menoetius 112,6[14] 680 4,283
(624) Hektor S/2006 (624) 1 15,0[15] 1000 ? 2,08 ?
(702) Alauda S/2007 (702) 1 ?[16] ? ?
(762) Pulcova S/2000 (762) 1 20,0[17] 810 4,0
(809) Lundia ohne Namen 6,0[18] 12 km ? 0,64166
(854) Frostia ohne Namen 10,0 ?[19] 9,6–25 1,572
(939) Isberga ohne Namen ?[20] 35 km ? 1,1167
(1089) Tama S/2003 (1089) 1 8,0[21] 20 ? 0,6851
(1139) Atami ohne Namen 7,0[22] 20 ? 0,7–1,14
(1313) Berna S/2004 (1313) 1 15,2 ?[23] 9,6–24,8 1,061
(1338) Duponta ohne Namen ?[24] 23 ? 0,73208
(1453) Fennia ohne Namen ?[25] ? 0,95792
(1509) Esclangona S/2003 (1509) 1 4,0[26] 140 20 ?
(1717) Arlon ohne Namen ?[27] 18 ? 0,75983
(1830) Pogson ohne Namen 3,0 ?[28] 25 ? 1,01
(1862) Apollo S/2005 (1862) 1 0,08[29] 3 0,708 ?
(1866) Sisyphus ohne Namen ?[30] ? ?
(2006) Polonskaya ohne Namen 3,0[31] 20 ? 0,79792
(2044) Wirt ohne Namen 2,0 ?[32] 15 ? 0,79042
(2478) Tokai ohne Namen ?[33] ? ?
(2486) Metsahovi ohne Namen ?[34] ? ?
(2754) Efimov ohne Namen ?[35] 12 ? 0,61521
(3073) Kursk ohne Namen ?[36] ? ?
(3309) Brorfelde ohne Namen 1,5 ?[37] 11 ? 0,77
(3671) Dionysus S/1997 (3671) 1 0,3[38] 3,6 1,155
(3673) Levy ohne Namen ?[39] ? ?
(3703) Volkonskaya ohne Namen 1,2[40] 7 ? 1 ?
(3749) Balam S/2002 (3749) 1 1,5[41] 310 110
(3749) Balam ohne Namen ?[41] ? ?
(3782) Celle ohne Namen 2,5[42] 20 ? 1,52375
(3982) Kastel' ohne Namen ?[43] 10 ? 0,35367 ?
(4029) Bridges ohne Namen ?[44] ? ?
(4492) Debussy ohne Namen 6,0[45] 5,2–13,5 1,10858
(4674) Pauling S/2004 (4674) 1 2,5[46] 250 45 ?
(4786) Tatianina ohne Namen ?[47] ? ?
(4951) Iwamoto ohne Namen 3,5[48] 30 ? 4,91667
(5381) Sekhmet S/2003 (5381) 1 0,3[49] 1,54 0,52083
(5407) 1992 AX ohne Namen 1,2[50] 6,8 0,56332
(5477) 1989 UH2 ohne Namen 2,5 ?[51] 15 ? 1,0175
(5481) Kiuchi ohne Namen ?[52] ? ?
(5905) Johnson ohne Namen 2,0[53] 11 ? 0,90771
(6084) Bascom ohne Namen 3,5 ?[54] 32 ? 1,81042
(6244) Okamoto ohne Namen 1,7 ?[55] 15 ? 0,84792
(6265) 1985 TW3 ohne Namen ?[56] ? ?
(6615) Plutarchos ohne Namen ?[57] ? 1,6675
(7088) Ishtar ohne Namen 0,6 ?[58] 3 ? 0,86042
H(7225) Huntress ohne Namen ?[59] ? ?
(8116) Jeanperrin ohne Namen ?[60] ? ?
H(9069) Hovland ohne Namen 0,9[61] 8 ? 1,26375
(9260) Edwardolson ohne Namen 1,0 ?[62] 7 ? 0,74104
(9617) Grahamchapman ohne Namen 1,4 ?[63] 10 ? 0,80771
(10208) 1997 QN1 ohne Namen ?[64] ? ?
(11264) Claudiomaccone ohne Namen 1,24[65] 7 ? 0,62958
(16635) 1993 QO ohne Namen ?[66] ? ?
(17246) 2000 GL74 S/2004 (17246) 1 2,0[67] 230 90
(17260) 2000 JQ58 ohne Namen 1,5 ?[68] 10 ? 0,61488
(22899) 1999 TO14 S/2003 (22899) 1 1,5[69] 170 56
(26308) 1998 SM165 S/2001 (26308) 1 96,0[70] 11310 130,1
(31345) 1998 PG ohne Namen 0,3[71] 1,5 0,58363
(32008) 2000 HM53 ohne Namen ?[72] ? ?
(32039) 2000 JO23 ohne Namen ?[73] ? ?
(34706) 2001 OP83 ohne Namen 1,0 ?[74] 8 ? 0,865
(35107) 1991 VH S/2008 (35107) 1 0,5[75] 3,2 1,35958
(42355) Typhon Echidna 78,0[76] 1330 11 ?
(47171) 1999 TC36 S/2001 (47171) 1 142,0[77] 7640 50,38
(48639) 1995 TL8 S/2002 (48639) 1 161,0 ?[78] 420 0,5 ?
(50000) Quaoar Weywot 95,0[79] 11000 10 ?
(55637) 2002 UX25 ohne Namen 205,0[80] 5000 8 ?
(58534) Logos Zoe 66,0[81] 8010 312
(60458) 2000 CM114 ohne Namen 119,0 ?[82] 2200 18 ?
(60621) 2000 FE8 ohne Namen 115,0 ?[83] 1200 6 ?
(65489) Ceto Phorcys 134,0[84] 1841 9,554
(65803) Didymos ohne Namen 0,15[85] 1,1 0,49583
(66063) 1998 RO1 ohne Namen 0,36[86] 0,8 ? 0,60542
(66391) 1999 KW4 ohne Namen 0,451[87] 2,548 0,72593
(66652) Borasisi Pabu 137,0 ?[88] 4660 46,263
(69230) Hermes ohne Namen 0,4[89] 1,0 ? 0,57883
(76818) 2000 RG79 ohne Namen 1,1[90] 5,5 ? 0,58833
(79360) 1997 CS29 ohne Namen 292,0 ?[91] 2300 6 ?
(80806) 2000 CM105 ohne Namen 129,0 ?[92] 2700 15 ?
(82075) 2000 YW134 ohne Namen 237,0 ?[93] 1900 3 ?
(85938) 1999 DJ4 ohne Namen 0,35 ?[94] 1,5 ? 0,73833
(88611) Teharonhiawako Sawiskera 122,0[95] 27300 825
(88710) 2001 SL9 ohne Namen 0,31[96] 1,8 ? 0,68333
(90482) Orcus Vanth 262,0 ?[97] 8700 11 ?
(114319) 2002 XD58 ohne Namen ?[98] ? ?
(119067) 2001 KP76 ohne Namen ?[99] ? ?
(119979) 2002 WC19 ohne Namen 127,0 ?[100] 2700 7 ?
(120347) 2004 SB60 ohne Namen 190,0 ?[101] 3500 5 ?
(123509) 2000 WK183 ohne Namen 141,0 ?[102] 2400 17 ?
(134860) 2000 OJ67 ohne Namen 175,0 ?[103] 2300 9 ?
(137170) 1999 HF1 ohne Namen 0,8[104] 7 0,58404
(139775) 2001 QG298 ohne Namen 192,0[105] 240 ? 0,57393
(148780) 2001 UQ18 ohne Namen 246,0 ?[106] 5800 23 ?
(153591) 2001 SN263 ohne Namen 1,0[107] ? ?
(153591) 2001 SN263 ohne Namen 0,4[107] ? ?
(160091) 2000 OL67 ohne Namen ?[108] ? ?
(160256) 2002 PD149 ohne Namen ?[109] ? ?
(162000) 1990 OS ohne Namen 0,045[110] 0,6 0,875
(162483) 2000 PJ5 ohne Namen 0,28[111] 1,05 0,59
(164121) 2003 YT1 ohne Namen 0,19[112] 3,4 1,52917
(175706) 1996 FG3 ohne Namen 0,43[113] 2,4 0,67229
(182933) 2002 GZ31 ohne Namen 118,0 ?[114] 2100 13 ?
(185851) 2000 DP107 S/2000 (2000 DP107) 1 0,3[115] 2,622 1,75958
1994 AW1 ohne Namen 0,5[116] 2,1 0,9332 ?
1994 XD ohne Namen 0,15[117] 1 0,6666 ?
1998 ST27 ohne Namen 0,12[118] 4,5 4,16666
1998 WW31 S/2000 (1998 WW31) 1 110,0[119] 22300 574
1999 OJ4 ohne Namen 93,0 ?[120] 2200 17 ?
1999 RT214 ohne Namen ?[121] 3300 55 ?
2000 CF105 ohne Namen 120,0[122] 23000 500 ?
2000 CQ114 ohne Namen 133,0 ?[123] 5880 70 ?
2000 QL251 ohne Namen 176,0 ?[124] 7000 70 ?
2000 UG11 ohne Namen 0,1[125] 0,337 0,77
2001 FL185 ohne Namen 100,0 ?[126] 1900 ? 16 ?
2001 QC298 ohne Namen 155,0 ?[127] 3690 19,23
2001 QQ322 ohne Namen ?[128] ? ?
2001 QW322 ohne Namen 86,0 ?[129] 130000 1500
2001 QY297 ohne Namen 233,0 ?[130] 2800 ? 10 ?
2001 RZ143 ohne Namen 192,0 ?[131] 1400 ? 5 ?
2001 XR254 ohne Namen 231,0 ?[132] 3400 ? 15 ?
2002 BM26 ohne Namen 0,1[133] 1,1 0,521–1,075
2002 CE26 ohne Namen 0,3[134] 4,7 0,65
2002 KK8 ohne Namen 0,1[135] ? ?
2003 AZ84 ohne Namen 68,0 [136] 7200 13 ?
2003 QA91 ohne Namen ?[137] ? ?
2003 QR91 ohne Namen 170,0 ?[138] 1700 ? 8 ?
2003 QW111 ohne Namen ?[139] 10000 90 ?
2003 QY90 ohne Namen 100,0 ?[140] 13773 460
2003 SS84 ohne Namen 0,06[139] 0,3 ? 0,5–1,0 ?
2003 TJ58 ohne Namen 75,0 ?[141] 3500 70 ?
2003 UN284 ohne Namen 97,0 ?[142] 60000 1825 ?
2003 WU188 ohne Namen 178,0 ?[143] 1300 ? 4 ?
2004 DC ohne Namen 0,06[144] 0,6 0,95833
2003 PB108 ohne Namen 121,0 ?[145] 5400 45 ?
2005 AB ohne Namen 0,3 ?[146] 2,5 ? 0,74583
2005 EO304 ohne Namen 120,0 ?[147] 86800 ? 7400 ?
2005 NB7 ohne Namen 0,2[148] ? ?
2005 PR21 ohne Namen ?[149] ? ?
2006 QY2 ohne Namen ?[150] 0,6 0,4875
2006 SF369 ohne Namen 140,0 ?[151] 3000 ?
2006 VV2 ohne Namen 0,3[152] 1,5 0,2083 ?
2007 DT103 ohne Namen ?[153] ? ?
2008 BT18 ohne Namen 0,2[154] ? ?

Im NetzBearbeiten

BelegBearbeiten

  1. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 10. Aprui 2006, obgruafa am 10. Aprui 2006.
  2. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 25. Mai 2017, obgruafa am 1. Septemba 2017.Error in template * unknown parameter name (Vorlage:Internetquelle): 'archiv-bot'
  3. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00022.html
  4. 4,0 4,1 http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00045.html
  5. 5,0 5,1 http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00087.html
  6. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00090.html
  7. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00107.html
  8. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00121.html
  9. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00130.html
  10. 10,0 10,1 http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00216.html
  11. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00243.html
  12. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00283.html
  13. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00379.html
  14. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00617.html
  15. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00624.html
  16. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00702.html
  17. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00762.html
  18. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00809.html
  19. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00854.html
  20. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-00939.html
  21. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01089.html
  22. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01139.html
  23. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01313.html
  24. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01338.html
  25. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01453.html
  26. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01509.html
  27. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01717.html
  28. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01830.html
  29. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01862.html
  30. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-01866.html
  31. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-02006.html
  32. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-02044.html
  33. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-02478.html
  34. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-02486.html
  35. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-02754.html
  36. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03073.html
  37. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03309.html
  38. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03671.html
  39. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03673.html
  40. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03703.html
  41. 41,0 41,1 http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03749.html
  42. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03782.html
  43. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-03982.html
  44. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-04029.html
  45. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-04492.html
  46. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-04674.html
  47. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-04786.html
  48. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-04951.html
  49. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-05381.html
  50. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-05407.html
  51. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-05477.html
  52. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-05481.html
  53. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-05905.html
  54. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-06084.html
  55. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-06244.html
  56. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-06265.html
  57. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-06615.html
  58. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-07088.html
  59. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-07225.html
  60. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-08116.html
  61. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-09069.html
  62. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-09260.html
  63. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-09617.html
  64. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-10208.html
  65. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-11264.html
  66. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-16635.html
  67. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-17246.html
  68. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-17260.html
  69. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-22899.html
  70. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-26308.html
  71. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-31345.html
  72. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-32008.html
  73. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-32039.html
  74. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-34706.html
  75. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-35107.html
  76. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-42355.html
  77. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-47171.html
  78. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-48639.html
  79. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-50000.html
  80. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-55637.html
  81. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-58534.html
  82. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-60458.html
  83. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-60621.html
  84. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-65489.html
  85. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-65803.html
  86. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-66063.html
  87. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-66391.html
  88. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-66652.html
  89. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-69230.html
  90. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-76818.html
  91. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-79360.html
  92. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-80806.html
  93. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-82075.html
  94. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-85938.html
  95. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-88611.html
  96. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-88710.html
  97. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-90482.html
  98. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-114319.html
  99. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-119067.html
  100. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-119979.html
  101. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-120347.html
  102. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-123509.html
  103. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-134860.html
  104. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-137170.html
  105. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-139775.html
  106. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-148780.html
  107. 107,0 107,1 http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-153591.html
  108. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-160091.html
  109. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-160256.html
  110. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-162000.html
  111. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-162483.html
  112. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-164121.html
  113. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-175706.html
  114. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-182933.html
  115. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am-185851.html
  116. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  117. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am1994xd.html
  118. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  119. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am1998ww31.html
  120. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am1999oj4.html
  121. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am1999rt214.html
  122. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2000cf105.html
  123. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2000cq114.html
  124. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2000ql251.html
  125. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2000ug11.html
  126. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2001fl185.html
  127. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2001qc298.html
  128. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2001qq322.html
  129. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2001qw322.html
  130. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  131. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2001rz143.html
  132. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2001xr254.html
  133. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2002bm26.html
  134. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  135. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2002kk8.html
  136. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Aprui 2008, obgruafa am 12. Juni 2010.
  137. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2003qa91.html
  138. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2003qr91.html
  139. 139,0 139,1 Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  140. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2003qy90.html
  141. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2003tj58.html
  142. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2003un284.html
  143. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2003wu188.html
  144. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  145. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2004pb108.html
  146. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  147. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2005eo304.html
  148. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  149. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  150. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2006gy2.html
  151. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2006sf369.html
  152. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.
  153. http://johnstonsarchive.net/astro/astmoons/am2007dt103.html
  154. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 12. Juni 2010, obgruafa am 12. Juni 2010.